Blogger Backgrounds

Jumaat, 9 Disember 2011

kasut ku ! ! !

hai2..
okey ari nie purple nk ctew sal 
KASUTKU ! ! !

dah ternyata at tajuk blog 2 nk ctew sal kasutku kan..
mmg purple nk ctew sal kasutku lah..
ishh apew yg purple kecoh2 sak kasut sgt nie tah.poyo jew kan..
tetttttttttttttt.

okey purple nk ctew sal kasut yg purple baru bli nie.
sebenarnye purple dah lame sgt cri kasut nie...
bru lah skunk kua at tesco manjung.
terus jew sambar beli....
then purple publis at FB..
pas 2 akak sedara purple lak sugges at purple stu blog yg jual kasut yg purple minat nie...
wahhhhh lagi lah cantiikkkkkkkkkkkkk....
superbbbbb...
purple ase nk sambar jew semua kasut yg ada at ctu blog 2...
tapi memandangkan yg purple nk pkai byk wit nie just ley ambik sepasang jew lah kan..

xyah bebel byk2 lah jom follow pic yg purple ambik nie.

taraaaaaaaaaaaaa ! ! !


ha nie lah die kasut yg aku beli 2 :)


cantik x?????

okey 2 jew
bye..

Ahad, 4 Disember 2011

GEYLANG-SHOP DECEMBER GIVEAWAY ! ! !




assalamualaikum semua pembaca setia purple ! !

okey pagi nie purple nk tlis entry pasal 

    'GEYLANG-SHOP DECEMBER GIVEAWAY'


yang kat bawah nie link for blog yg purple masuk contens nie.
okey lau sapew nk follow boleh follow just klik jew link yg purple dah highlight nie :)

okey purple pilih tajuk yg second sebab...
nk tau sebab apew purple minat sangat nk tulis sal tajuk second nie okey jom tgk apew tajuk yg purple pilih nie.....

firstPengalaman anda membeli belah secara online baik pengalaman manis atau buruk.
second :Kenapa anda suka kain dan nak Kain Cotton Polka Dots ini.

yg first 2 cm dah selalu jew wat statment kan...
so purple pilihlah second : kenapa saya suka kain dan kain cotton polka dots ini..

kenape suke kain:
  • banyak sekarang kain kat pasaran yang corak yew cantik2 then macam2 sampai kadang2 xtahu mane satu purple nk pilih....lepas 2 purple nie jenis suke beli jenis2 kain yang cantik....kalau kain yg purple tgk 2 buat purple jatuh aty purple tru ambik je....xnak tahan2..nanti xdapat...okey nak dicetitakan kat umah purple koleksi baju kurung biase purple ada lah dalam 80 pasang,baju kebaya pulak ada 3 pasang,baju kurung moden ada dalam 4 pasang okey last sekali baju kurung pahang purple ada dlm 10 pasang.....wah banyak kan koleksi kain pasang purple...jenis purple mmg suke beli kain pasang banyak2..then lau nak g mane2 purple xske baju yg same then nak nampak kelainan sikit lah....nak dikatekan purple 'SUKE MEMBELI KAIN YANG CANTIK'..korang macam mane???
kenape suke kain cotton polka dots:
  • wahhhh ! ! ! sekarang purple mmg sangat2 gilew kan jenis kain cotton polka dots nie...sebab corak bulat2 2 nampak comel dan cantik....purple kalau boleh nak beli semua jenis colour then corak polka dots yg ada kat pasaran tau....okey purple pown ada jugak 5 pasang baju jenis polka dots tau...okey xtermasuk tadi yg purple ctew 2...nie 5 pasang yg purple gilew kan sangat warnenye..nak tau warne apew okey jom ctew :- pink + putih, merah + hitam, purple + putih, terkois + putih, kuning + putih....haaa...cantik2 kan wane yg purple ada...yang paling wajib ada colournye mstilah wane purple kan sebab I LOVE PURPLE :) okey nak dikatekan sekarang nie lah corak polka dots kan tengah femous kan..but purple mmg dah lame cri bkn bru time2 femous nie purple nk..huhuh...pape pwn purple akan selalu cube untuk mencari semua jenis corak kain pasang yg cantik then corak yg lain dari lain :)
that all about my favorite kain n kain cotton palka dots :)


MOTO IDAMAN SI DIE !!!

hai2....
khamis lalu...
ehhh ctew dah lapok plak yg aku nk ctew kan..
pape tah...

tapi aku still nk ctew gak sal nie....
okey ! !

chenta saya akhir yew dapat jugak kua kan moto idaman yew setelah penat lelah cri wit sepanjang die LI
semua wit yg die smpan sepanjang LI tuk kua kn moto nie..
sy appy tgk die appy...:)

nk tau moto apew...

125zr 2..hehehe
AHT 422 ! !
sedap x no yew...

okey jap nak share picxa kami nan moto :)

jeng ! ! jeng ! ! jeng ! ! jeng ! !


tarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! ! !





hehehe.

smart x :)
okey 2 jew yg nk ctew...
tq sudi baca :)

salah paham ! !

salam semua ! !
lame purple x updatekan...

ape2 pown yg purple nk tlis nie bkn nk mara or ape2 k...

just nak share jew..hehehe
hari nie an ada sowg kawan sy yg sy xberape nk rapat sgt 
dah salah paham nan saya...sy pown xtau lah sapew yg wat ctew smpai cm 2 sekali sal sy nie..then mbe sy 2 pown slh paham.....
sedangkan sy xpnh pown nk kate or cri pasal nan die...
sbb sy pown bru jew nk megenali diri beliau...

sya pown ase cm terkejut gak lah tgk die tibe2 update status at fb mara2..
yg sy nie xtau ctew duk like status yg die update...
upe yew tuju at sy...
tup2 my chenta msj mara2 sbb sy cri pasal nan owg...

sya pown terkejut gak tbe2 chenta saya mara2...
sy ckp sy xda lak kco sape2 ....
pas 2 bru lah masing2 nk trus terang...

okey salah paham kit jew..xda pape pown....
maaf tau NURUL HOSNI sy xda niat pown cri pasal nan awk..
bnda nie biase lah owg da jew xpuas atykn...urmmm :)

so semua dah setel...
okey pas nie lau sape2 terase nan saya tlg face t0o face then col sy trus,..
jgn dgr ckp owg...sbb jenis sy lau xske sy akan ckp trus..
n sy xske nk gdo2 cm bdak2...
okey INGAT tau ! ! !

okey nie jew nk ctew that all..
:)

Selasa, 22 November 2011

misss ! ! ! !

hai semua ! !
lame xberblogger kan...

urmm hari nie aku nk ctew kit..yg aku gah seday...
napew smua ley jdi at diri aku...
seday sgt2...
time aku taip blog ctew sal nie pown aku masih nagis jugak...

skunk yg aku perlu ada dcc aku ialah kekasih aty aku sowg nie FEEX FIQBULL ! ! !
seye aku rndu aku perlukan die.

urmmmmm :(

Selasa, 8 November 2011

blog berabuk

okey sblum 2 purple nk buang habuk2 yg ada at blog nie

ishhh..ishhh...
byk yew sawang kan...
okey so dah lame xtlis blog...
kowg rndu purple x??
msti x kn...
sbb purple bkn dak hot pown..
hakhakhak...

purple pown xtau nk update ape dah sal blog nie..
tpi ase nk berblogger...
ishhhh pape tah purpel nie
merepek meraban kan,...
hahahahhaha..
so jap g purple akan update semua ctew at blog nohhhhh....

sabar tau tgu purple send link at fb jew :)

Jumaat, 19 Ogos 2011

kecian ayam terutama bila tibe musim raya kan :(



kepada semua follow blog aku yg ske post entryyyy yg poyo nie kan . Ramadhan yang akan meninggalkan kita sedikit masa lagi, bakal menyaksikan kedatangan Lebaran. Lebaran yang akan tiba tidak lama lagi sangat2 indah bagi mereka yang bahagia dalam kehidupanya dan bagi mereka yang telah kehilangan mereka yang tersayang, hari lebaran itu memberi 1001 makna bagi diri mereka. Kita ikut luahan dari ayam2 yang masih hidup ini.

a) Ayam Malang - JB
"  Sejak terciptanya kenderaan dan pembebasan asap2 kilang di seluruh dunia, hidup aku camni lah. Bukan sahaja berpenyakit malah dipulaukan.  Tinggal sebatang kara. Sudah lah hodoh, berbau lagi. Bini2ku dan anak2ku semuanya sudah lama mati kerana penyakit barah jugak." - dengan nada yang sedih sambil mengelap hingus mengunakan kulit. "Siapa xtahan wooo hidup penuh dengan pencemaran alam sekitar, aku ni kalau jadi manusia, eye mo tu dah lama aku beli buat mataku yang pedih2 ni. Hospital Sultanah Aminah dah lama aku beratur minta buat rawatan. Tapi xpela, aku ni seorang ayam. dah terlambat, keluargaku pun dah lama pergi. setiap yang berlaku ada hikmahnya. Biarpun aku terkena penyakit barah , bersyukur masih ramai yang sanggup nak membaca luahanku "

b) Ayam Tak Lampi ( Lampi = Lambat Pick Up ) - Pontian
" Aku bersyukur kerana dapat lari dari dunia manusia ni. Aku bukan benci mereka, tapi melihat bangsaku yang ramai mati menjelang syawal tiba, ramai yg menjadi mangsa dengan bodohnya mempercayai segala2nya.. Xperlulah aku kisahkan bagaimana aku berjaya lari dari ladang ( mengelak buruan penternak ), tapi cukuplah aku ceritakan contoh segala2nya seperti diberi makanan percuma ketika di ladang sehingga gemok lalu dihantar ke pusat2 tahanan tertentu ( untuk disembelih ) huk3, menurut arwah baik kawanku, kebanyakkan semua telah ditipu oleh golongan ayam tua dan mempercayai kata2 manis golongan2 tua yang telah pergi dulu. Golongan tua mendakwa dekat shopping mall banyak wayang untuk bangsa kita menonton. Jadi semakin ramai yang excited semakin ramai lah yang mati".-Sambil menujukkan menu2 Kenny Rogers dimana bekas isterinya pernah dijadikan sajian.


c) Ginger - Hollywood
" Emm melihat bakatku yang hebat. Aku bersyukur sebab dijadikan kawan dengan manusia. Hasilnya  aku telah berjaya mendapat tawaran berlakon dalam filem Chicken Run. Bukan itu saja, malah game2 dan model anak patung merupaiku pun telah diwujudkan. Siapa xbangga kan. Orang kampungku pasti gembira. Kini, apabila menjelang syawal. Aku bukan sedih melihat rakan2ku ramai dijadikan makanan. Tapi aku rindukan kampung halamanku." - air mata mengalir sambil sempat menunjukkan peta daerah Segamat dimana kampung ia dibesarkan. " Hujan Emas Di Negeri Orang, Kat Sini Salji dan X hujan2 pun " - luahanya dengan sedih lagi.


d) Bapak Ayam
" No komen..apa aku boleh cakap, lepas Ramadhan pelanggan makin ramai. Nak langgan cakap, aku xada masa ni" - terus blah dan maaf gambar beliau xsempat dirakam.

hahahahaha...selamat ary raya:)

jangan ketemu jodoh pelik2 cm nie!!

agak2 kowg kan napew tjuk entryy aku cm nie erk??
cm pelik jew...
tpi sumber yg aku pat nie dari fb lah~!!

skunk dah byk post2 yg pelik2 jew at fb nie...so apew tgu lgi jom tgk mai~!!!

Entry ni dikutip dari post2 kat FB:


Jangan cari bf yg main BOLA sbb dia akan sepak2 kita,,
Jangan cari bf yg main BADMINTON sbb dia akan pukul2 kita,,

Jangan cari bf yg main VOLLEYBALL sbb dia akan tampar2 kita,,


Jangan cari bf yg main LUMBA LARI sbb dia akan lari2 meninggalkan kita,,
Jangan cari bf yg main KUDA sbb dia akan jadikan kita kuda tunggangan,,
Jangan cari bf yg main TINJU sbb dia akan tumbuk2 kita,,
Jangan cari bf yg main GIMNASTIK sbb dia akan lompat2 depan kita,,
Jangan cari bf yg main BOWLING sbb dia akan jadikan kita sebagai pin,,
Jangan cari bf yg main CARROM sbb dia akan jentik2 kita,,

tapi....




tapi cari bf yg main RUGBI sbb dia akan peluk and sentiasa lindungi kita...renung2kan & selamat memilih :))

Huwa3!! sekadar gurauan.. Banyak tol orang sekarang post pasal benda " jangan cari bf"  bla3.. Bagi pakcik ,semua sukan adalah terbaek! Majulah BF untuk negara.. pffffft~ 




4 minggu sblum raya duit abis..hehe~!!


Nampaknya bulan puasa dah semakin tiba untuk penghujungnya..
Entryy kalini nak sembang pasal bajet Ramadhan..Semua tahu bajet tu apebenda , xyah nak diciterkan lagi..Tapi kita cuma nak tahu bagaimana suasana perbelanjaan orang yang lalui tak kira mereka yang bekerja, sudah bersara , pelajar atau sebagainya.. Untungnya 1 Ramadhan kalini jatuh pada 1 Ogos 2011~ so senang kata senang lah nak kira hari tu berapa hari dah puasa.. Tapi ini entry nak buat rumusan setiap minggu~




MINGGU 1:

Ramadhan bermula, macam biasa semangat nak gerak ke bazar dengan poket yang tebal, nampak makanan di bazar semua nak sapu, mata terbeliak kadang2 mencuci mata bukan sahaja melihat makanan malah melihat awek/balak2 seksi, duit untuk makan dan minum menjadi segala2nya, asal boleh nampak sedap dari luaran angkat terus, paling best beli byk2 time buka ciput makan je dah baring sampai tertingal teraweh, lastly sampai moreh dan sahur pun belum tentu habis lagi makanan tu. emm macam biasa yang xtermakan dihumban ke tong sampah sbb simpan lama2 takut basi. Selepas sampai pertengahan minggu1, pikir2 balek asik banyak habis jer duit pegi bazar, pergi pasar raya plak, beli barangan dapur utk stok sampai raya. Ayam,makanan laut daging,sayur,beras,minyak,buah benda wajib ada~ Itulah realiti bajet yang dialami pada awal2..

MINGGU 2:

Sedang duit tgh ada ni, luangkan masa dihujung minggu dengan membeli belah. Nampak baju cantik nak beli, nampak baju murah nak beli, nampak baju lain dari lain, nak beli bahkan dah ada 2pasang baju siap tempah dijahit dah.  Seluar pun jangan cakap la, asal berjeans jek bergaya. Barang2 kecantikan dan kehenseman pun nak beli gak, biar orang cakap feminin dan maskulin tersemat dibibir org lain~ tu xmasuk lagi yg gilekan kasut, rumah tu kalau aisbox boleh simpan kasut dah lama letak dalam tu. haishhh maseni bazar dah kureng sikit dah pegi, nak masak pun malas dah. Macam biasa, buka restoran kat luar lah. Xpun bagi yg bermampu nak rasa gak lah buka kat hotel macamana best ke x dan paling best gak harga konpem atas RM20 satu kepala. wahh sikit gak ehh belanaja~ kui3 murah rezeki..

MINGGU 3:
Masa ni dah start nak beli perhiasan untuk rumah, tengok jiran sebelah asik angkat sofa baru jek rasa nak beli. Pantang tengok kat Metro ada jualan murah, mula ajak anak beranak pergi kedai perabot, Alamak bekas kuih xbeli lagi, tahun ni biar nak cantik2 punya. Pinggan Sudu semua nak import beli kat langkawi. Langsir pun kalau boleh nak tukar setiap tahun biar tetamu tak tegur. Kerja2 membeli cat pun diaktifkan selepas tengok jiran2 mencapap dengar pelbagai kalerful. Ohh lupa, malam nak meriah jugak, lampu raya dah beli dalam 3kotak dicampur pelita + minyak tanah lagi. Ok meriah! Emmm selak2 dompet jap, gaji xmasuk lagi, duit dah banyak habis kerana TERbeli keperluan2 untuk raya nanti. Xpela, bubur kat masjid kan ada.free amek jela kat situ. Kepada budak2, duit untuk mercun tu wajib beli. dapat duit beli mercun dari sape? bapak juga bagi. okeyh~

MINGGU TERAKHIR:

Gaji dah masuk dah.. dapat bonus ( bagi yg dapat ) ok..mula balek rutin yang sama macam minggu2 sebelum ini.. Asal berduit, cuma kalini tengok bazar, shopping complex penuh jer..aishhhh xleh jadi ni,pergi lagi membeli belah.. Emm Kuih Raya nak buat xgeti, beli jela dalam 20 balang, kerepek beli 10guni kat Ayer Hitam. Air malas nak bancuh, beli air gas berkotak2. Pasar lagi la wajib nak pergi, cari bahan2 untuk masak ketupat,rendang,lodeh,sambal kacang,lemang. Wahh banyak gak belanja, dah nak raya ni. Mulakan langkah dan persiapan awal ke kampung, servis lagi kereta + minyak + tol + bendera Malaysia (semangat patriotik utk merdeka) . Yeahhh ingat dah lega dah xde belanja, xde maknanya. Siapkan duit seringgit2 untuk duit raya nanti. bukan kena bagi kat anak2 buah je, malah tetamu lain yg kadang2 datang rumah bawak 1bas. Pakai line HP mungkin xperasan duit lalu, tapi bagi yg memakai topap, nak xnak kena lah melayan reply kadang2 lebih 30msg masuk malam raya tu. Ohhh duit3... Celah mana nak cekau kalau mereka yang xberduit ni??


Ok.. SELAMAT HARI RAYA.. Jangan salahkan toyol atau hantu raya jika duit anda habis begitu cepat sekali. Biasalah. nama pun raya. hati2 di jalan Raya k!!



Rabu, 3 Ogos 2011

s e r i m u k a~!!!!

RESEPI KUIH SERI MUKA

Bahan

Bahagian bawah

  • 275 gm pulut (direndam semalaman atau sekurang-kurangnya 6 jam)
  • 195 ml pati santan (untuk kastard)
  • ½ sudu garam
  • 1 helai daun pandan


Bahagian atas

  • 3 biji telur
  • 170 gm gula pasir
  • 1 sudu air daun pandan
  • 195 gm pati santan


Cara membuat

  1. Sediakan pengukus; Masak air sekitar 3/4 periuk kukus dan satu cerek lagi untuk air tambah.
  2. Sediakan pulut untuk bahagian bawah kuih; Tus pulut yang telah direndam dan kukus bersama dengan daun pandan yang telah disimpulkan, garam dan santan dalam dulang pengukus hingga masak.
  3. Pukul telur dan gula pasir.
  4. Masukkan air, daun pandan dan pati santan. Kacau supaya sebati.
  5. Tekan pulut dengan daun pisang hingga licin. Kukus selama 5 minit.
  6. Masakkan bahagian atas; Kacau campuran telur rata-rata dan tuang ke atas pulut.
  7. Kukus lagi selama 15-20 minit hingga adunan pejal. Lap wap dari tudung pengukus supaya kepala kulit itu tidak beralur.
  8. Keluarkan daripada pengukus. Sejukkan dalam dulang yang berisi air.
  9. Potong dalam serong wajik dan hidang dalam pinggan kuih beralas daun pisang..

purple saje nk kongsi nan kowg sal kuih seri muka nie...
sbb nie kuih peberot purple lah...
sedap sngat2.....
SELAMAT MENCUBA YA KAWAN2 PURPLE...



dua2 warne nie purple ske....sedap 2...hehehe

Selasa, 2 Ogos 2011

juadah berbuka ~!!!

okey purple nk ctew lah kan juadah yg sering ada setiap kali berbuka at umah purple nie...

makanan yg penting msti ada time fmly purple berbuka adalah kuih sudah tentu n buah kurma,,,,
2kan wajib da kan....
okey ...

nk ctew lah kit care purple n fmly purple buka pose cm ne kan...
kami berbuka alakadar sahaja....
kami bebuka mempunyai menu utama iaitu makanan yg berkuah at goreng...
n kuih n air sudah cukup...

kami akan jumpe nasi time sahur jew...
2 cre purple berbuka puasa n fmly...

cm ne nan care kowg buka plak erk???
lau nk kongsi nan purple pown bley gak...
hehehhehe

k balik pada agenda ktew..
nk tau apew yg mak purple selalu msk blew menjelang jew bulan pose nie??

jeng~!!!jeng?!!!!jeng~!!!


masaklodeh!!!sedap beb!!!


nie plak kuih sampan atau dikenali dengan limas....
kowg taux???


okey nie plak badak berendam~!!!mmg sedap~!!!
tmbh2 lau mak purple yg wat...wahhh...terbaik~!!



yg nie plak buah melaka....sedap kowt.....

okey purple pown xingat ag apew yg wat selalu wat..
nk kene tgu n tgk apew yg mak purple wat k...
hehehehe...


A P A M P O L K A D O T ! !

K ARI NIE PURPLE NK CTEW SAL APAM POLKADOT NIE..

purple sbenarnye xwat pown ag..
tapi dlm perancangan nk wat..
lau mjadi ley lah wat biz kit kan..
sementara purple blum smbung stdy ag nie..

nk tgk resepi yew jom~!!!


Bahan-bahan ( 50 biji )

  • 3 biji telur
  • 220g gula halus
  • 275g tepung gandum
  • 150ml susu segar
  • 3 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu kecil ovalette
  • filling-strawberry,blueberry,orange(ikut citarasa)
  • pewarna

Cara-cara

  1. masukkan kesemua bahan kedalam mixer dan pukul hingga kembang
  2. bahagikan adunan kepada beberapa bahagian, kemudian titiskan pewarna mengikut pilihan
  3. masukkan adunan berwarna kedalam piping bag. picitkan kedalam paper cup 1/2 sahaja
  4. letak filling, kemudian picit lg adunan sama hampir penuh paper cup
  5. dot-dotkan dengan warna pilihan
  6. kukus selama 10-15 minit atau sehingga masak

okey sapew nk cbe ley lah cbe...
purple tetatarik sbb warna n dot2 yg da 2..hehehe...
sngat2 lah comel...xsabr ase nk wat...
lau menjadi t purple akan kongsi at blog yew...
tguuu tauuu...~!!!!!!


haa!!tgk lah da corak ladiber agg 2.....comel..


wane kegemaran saya...sudah semestiyew purple akan wat t..


cantik2 kn ...

apew lagi...
selamat mecuba kawan2...heee~!!!


Isnin, 1 Ogos 2011

b e r b a i k s u d a h :)

en3 aku kali nie berbaik...???

berbaik nan sapew???
bf kew???
xpown kawan???

k2..
nan bf xda mslh pape pown melenkan lau aku yg cri pasal...

k aku nk ctew sal mbe aku time sek dulu...
start f4 smpai f5 aku rapat nan die...
mane g msti nan die....

tapi apew kn daya persahabatan kami xmegizinkan kami berkwan lame kan...
sbb mulut punyew pasal jdi cm nie lah kan...
owhhh~!!
biase lah pompuan lau xgosip xsahhh~!!
blew dah gdo masing2 xmo ngaku kan...
so nk dujadikan ctew lah kan....

dekat 3taun gak aku xbetgur nan die sbb mulut punyew pasal kan...
k tibe satu hari~!!!

jeng!!jeng!!jeng!!!

cm best jew ctew kan....
hahahaha..
k2 aku nk ctew lah nie....
sbr aw...

aku g lah tpup at kedai depan 2..
kebetulan plak die keje at citu...
aku dah tau pwn...
tpi sbb tpup yg aky tpup 2 xmsuk2...
terpakse p tyew gak kan...

kebetulan lagi time aku p 2 xda sapew2...
cume dlm kdai 2 aku nan die jew da...
owh!!!die pown ambik kesempatan 2 tuk mtk maaf nan aku...
mybe die tau slh die...tpi y pting aku pown dah xambik pot sngat sal 2...
bnda dah jdi n ktew pown dah beso...umo dah meningkat...
msaing2 dah matang kan...


so aku pown berbaik lah nan die...
sumpah aku pown windu gat at ko...xdinafikan...

hehehehhe...
apew2 pown ktew dah berbaik~!!
aku arap xda pape berlaku ag pas nie k...


nie lah picxa kengan yg aku simpan ag...da byk ag,,tpi mls nk upload byk2,,ehehe


nie time graduan...

so apew2..ktew sudah berbaik~!!!
weeeeee~!!!

s a d ! ! !

nk tau x sbb apew en3 aku kali nie sad...

ishhh kowg msti ingat aku begantam nan bf aku kan...
bkn lah wehhhh~!!!
aku terbace satu status dak kolej aku nie...
seday sngat n cm xcyew jew ctew die...

tambah2 tibe plak bulan pose nie kan...

at status 2 die tlis..
masuk kali ke-2 taun nie xberaya dgan mak n ayah~!!!
OMG!!!dgr jew kta cm 2 aku ase air mate aku nk trun jew...
walaupown aku masih mempunyai ibu dan bapa lagi kan...
tpi mmg seday berpuasa n beraya tampa ibi bapa disisi ktew kan,...
aku trut simpati nan ko wehhh....
sabar 2 tau mybe allah lbih syg kan dowg sbb 2 dowg pgi dulu...

sumpah nk nagis lah tlis statment cm nie...heehe...

tapi aku bersyukur lah sbb mak ayah aku masuh berada disisi aku untuk aku trus kn hdop aku bersame dowg ...
aku xmo kehilangan dowg...
blum mase yew ag aku nk dowg pgi....
tpi sboleh2 yew aku nk biar lah aku pejamkan matew dulu...b ru aku mtk dowg pgi...
xsnggup ase yew tgk dowg pgi dpan mate aku...


happy wit khamis,jumaat,sabtu n ahad~!!!!

salam kawan2 yg sentiase follow blog purple nie...

k nk ctew lah kan sal happy khamis,jumaat, sabtu n ahad nie...~!!

appy sngat lah nie kan....
smpai 4ari dowh appy yew kan...

okey..selame 4ari jugak shafeq dapat cuti dari boss tempat die l.i...
beliau ambik keputusan tuk dtg melawat aku yg sudah lame xjumpew nie kan....
owhhh terubat jugak rindu aku at die...
appy sngat2 sebb snggup dtg jauh2 jumpe aku n layan kerenah aku yg tah pape nie...

thankz alot laling sbb dtg jugak tgk ayg lau cm ne skali pown....
apew2 pown dlm mase empt ari die berada disini mcm2 yg kali wat smpai dah xtau nk p mane ag...
kenangan manis yew mcm2 da...siap ley gdo p ipoh xjmpew jalan 2...hahahaha....

tpi apew2 pown mmg sweet sngat....
sbb snggup dtg dri sungkai semate2 tgk aku....
ayg xsbr tgu kdatagan b wat kali ke-3 plak yunk....
b dah alik sane jgn lpew ayg k.....
jgn nakal2 tau...
cyg b sngat2...
tace care yunk...
aty2 keje....

haaaa~!!!
semperna nak smbut pose kan...
ayg ucapkan selamat berpuasa..
n jgn xpose lak k.....
pose tau...xpose siap b nanti nan ayg....



h a p p a y b e s d a y ! ! ! !

okey sebenarnyew bnda nie dah lewat tuk purple ctew..
tpi purple nk gak ctew kan....
sal besday mbe baik purple nie....

hehehe...
sbb yew picxa lmbt dpt lorhhh

okey 
besday yew 25/07/2011
kami wat suprise at die..
hehehe

apew2 pown aku nk ucapakan appy besay n moga panjang umor...n moga capai apew yg ko nk k~!!




dekna pown nk gak..haha



tiramitsu kek~!!sedap~!!


nie lah bff aku pnyew besday 2..hehehe~!!!


dowg nie pown nk jugak..haha


aku dah tntu nk kan...gilew pic ktew kan...haha



apew2 pown mmg best n happenig sngat time nie....

:)

Ahad, 31 Julai 2011

PUASE ! ! !

HYE FRENS~!

en3 kali nie dah tentu sal pose yg sudah menjerma nie kan...

1.8.2011
pose taun nie agak2  kowg best x???
tpi lau pose 2 best lah kan....
sbb bln pose yg ktew akan ase cme setaun sekali jew kan...

so pose taun nie agak seday gak lah kan..~!!!
lagi sehari jew nk raya beday aku~!!!
hukhukhukhuk....

tpi xpew...famly aku da...
okey ari nie hari petame pose...
so xase cm pose lak kan....
agak bcan gak r kan...
sbb tiap2 pgi slalu p keje sejak dah abis stdy nie...

urmmm skunk sejak msuk bln pose keje bertuka d sebelah ptg plak...
so pgi aku free dgn titow lah kan...
nk beso kn bdan ag...hahahha

ishhhh mtk simpang dowh...xnk aku gmuk ag..
ckup apew yg da...n nk  kurus k...
2 y pting skunk nie,,,,.....

okey apew2 pown nk ucapkan SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASE DENGAN SEMPURNA..KEPADA UMAT ISLAM DIE SELURUH DUNIA~!!!!!

⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •*



Sabtu, 30 Julai 2011

pekara paling aku benci sekali ! ! !

ai semua~!!
purple rndu smue~!!

tapi kowg wndu purple x??
msti x punyew kan~!!!
owh skunk makin bz nan keje...
kurang dah tlis blog nie kan...

okey ari nie purple nk ctew lah sal pekara yg paling purple benci~!!!

pekara/benda yang paling purple benci ::

  • jangan kongkong hidop purple
  • jangan wat bnda yg purple dah ckp xske n nasihat
  • xske kawan yg ske katew belakang(but purple pown da gak cm 2..tpi last2 ctew alik at die kan)
  • benci pompuan yg bajet hot
  • benci pompuan yg perasan cantik
  • benci nan owg yg ske over + gedik nak mampos depan laki
  • xske laki yg dah kwen wat2 single
  • fuck laki yg gatal n just nk men2
  • xske kucing
  • xske dgar owg mebebel
  • xsku owg sbuk hal pribadi purple(hak aku kan)
  • xske owg yg ske menunjuk2 bnda yg xpenting..
  • sy bkn kaki kikis....
okey byk ag benda yg purple xske k...
tpi mls nk tlis...
t da yg terase kang..

purple ngaku purple pown xbek mane n xlah truk sngat prgai kan..
so apew yg purple xske jgn wat aw...benci!!benci~!!!



Rabu, 27 Julai 2011

kazen purple yg terbaik ! !

okey ari nie purple nk ctew kit lah sal kezen purple nie...

ofcoz pasal die kan....
mybe ctew yg terbaik...
sbb at title pown dah wat ..
kazen tebaik~!!!

oppsss!!
terbaik kew???hahahaha

jangan mara beb...
okey balik pada ctew ktew k...

kowg msti tertayew2 kan sapew lah kazen aku yg bertuan nie kan~!!!

jeng!!!jeng!!!jeng!!!

nie lah die syakira sayang bt .SAAD ZENAL ABIDIN~!!
sory lau ejaan name ang aku wat salah yew..hihihihi..


haaa~!!nie lah kazen aku...
merangkap adik sedara aku~!!!
heeee!!!

tau nie die exam SPM~!!
tpi aku tgk xcm nk ambik spm pwn..hahah
jgn mara aw...t ko cpt tua...weeee!!

okey die lau aku xalik kg die pown xkn alik...sbb xda kwn..
lau aku da msti die akn alik pnyew..
msti da jew ctew yg die nk ctew at aku...
but aku n die mmg rapat r kan~!!
so sbb 2 lah die xley lau xda aku...

k xmo ctew byk...
senang ctew~!!
adik sedara aku nie mmg sempoi owg yew~!!
n yg paling penting kami satu kepala~!!!
hahahahahaha




ha nie antara pixca aku bersame adk sepupu aku nie~!!
apew mcm cun x???hahaha
perasan kan...pape tah...hehe

apew2 pown ko mmg terbaik lah ayang~!!
0oppss jgn silap...sy pggil die ayang k..hehe

Isnin, 25 Julai 2011

PERMOHONAN KEMASUKAN KE PROGRAM PENGAJIAN POLITEKNIK KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI (KPT) SESI JUN 2011

Permohonan kemasukan ke program pengajian Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Sesi Disember 2011 Fasa Kedua akan mula dilaksanakan pada minggu kedua bulan Ogos 2011.



Status Keputusan Permohonan Kemasukan Ke Politeknik Sesi Jun 2011

Politeknik menyediakan 28500 tempat bagi sesi Jun 2011.22780 tempat bagi lulusan SPM manakala bakinya bagi lulusan sijil politeknik,sijil kolej komuniti dan lulusan matrikulasi bagi melanjutkan pengajian keperingkat diploma.  Manakala 120 tempatdisediakan kepada lulusan diploma politeknik bagi menyambung pengajian ke peringkat diploma lanjutan dalam bidang Mekanikal, Mekatronik, Elektronik Perubatan dan Reka Bentuk & Pembuatan Automitif. Pemohon boleh menyemak keputusan mulai 22 Mei 2011 di www.politeknik.edu.my.

Prosedur Pengurusan Permohonan Kemasukan Ke IPTA, Institusi Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional Dan Latihan Kemahiran

Dimaklumkan sejumlah 467,766 calon telah mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM tahun 2010. Dimaklumkan juga bahawa semua calon yang layak berpeluang melanjutkan pengajian selepas tamat pengajian di peringkat SPM. Calon berpeluang memilih melanjutkan pengajian mereka sama ada di IPTA atau di Institusi Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional dan Latihan Kemahiran (ILK) di seluruh negara. Maklumat lanjut

Pusat Pengambilan Setempat Kemasukan Ke Institusi Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional (TEVT) Dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA)

Mesyuarat Jemaah Menteri pada 2 April 2010 memutuskan bahawa Pusat Pengambilan Setempat bagi kemasukan Kemasukan Ke Program Sijil Dan Diploma Institusi Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional (TEVT) Dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA) untuk mengikuti Program Sijil, Sijil Lanjutan, Diploma dan Diploma Lanjutan akan diselaraskan oleh Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (BPKP), Jabatan Pengajian Tinggi, Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia mulai tahun 2011. Maklumat lanjut





event's for reunion ! ! ! !

so ari nie aku nk cakap kit sal reunion nie kan....

urmmmm~!!!
kowg smua nk wat kan...so bg surpot lah kit at aku nie~!!
cm ne aku nk handal sowg2....
kowg smua bising2 bilew aku mtk wit xbg...
cm ne nk wat yew...
so tlg lah aku..bg keje same n seyes lah kit bnda nie lau  btui2 kowg nk wat n nk jmpew frens at sekolah yg dah lame xjmpew nie....
so aku arap sngat kali nie jadilah event's nie k....
aku dah xlarat lg nk dgr kowg bising2 cm nie....

sory lau ayat aku wat kowg terase...tpi seyes aku ckp ktew msti wat cepat...
kowg pown dah besar n boleh fikir kan smua 2....
so aku xnk ckp byk lah kan...
apew ktew lau setujut kowg contet aku n ktew boleh bincang smua 2...
n runding wit yg ktew nk kua 2 k.....

okey lah aku mls nk ckp byk...msti kowg bocan nk bce apew yg aku membebel nie kan...so berbalik pdada tajuk yg aku nk tuju nie...

AKU BUKA EVENT'S NIE TOK SEMUA DAK KELAS 'K'

yg berminat boleh lah contet aku (0176583170 - ekin)

klau ktew nk wat event's 2 bermalam kene kua wit lbih kit lah kn...
okey lau ktew wat sehari 2 mybe aku nk kutip wit rm30 sowg...
lau da yg xsetuju dgn apew yg aku cdangkan nie  bgtau aku...
sbb dgn rm30 nie aku akan wat event's yg mcm2 acara yg da...

lau kowg setuju tlg col aku n bg name...n trus bayar...
kejasame anda amat sy hatgai sngat2....
maaf lau aku memakse...tpi bnda nie aku xpkse sape2 pown...even aku dah slow took nan kowg k...
aku xnk dgr ag apew yg kecoh2 sal reunion nie.....
sbb dah byk kali aku ckp....

(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...